ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΛΟΓΩΝ

 &  ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ  (ΠΑΣΚΟ & Σ)

                                                                                  

                                                                                    Αθήνα 6/7/2017

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

Συν/σες, Συνάδελφοι

Λάβαμε από άγνωστο σε εμάς <<συνάδελφο>> ένα κείμενο εμφανώς εμπαθούς και διασπαστικού περιεχομένου, δια του οποίου εκφράζονται κρίσεις , χαρακτηρισμοί και σχόλια που προκαλούν θυμηδία.

Προφανώς ο <<συνάδελφος>> αυτός είναι αμούστακος, άκαπνος και άσχετος σε σχέση με τη συγκρότηση, τη διαδρομή και τα όργανα της ΠΑΣΚΟ & Σ.

Η πολιτική και συνδικαλιστική μας κουλτούρα δεν μας επιτρέπει να σχολιάζουμε κείμενα τέτοιου περιεχομένου.

Επειδή όμως πρόκειται για  την παράταξη θεσμό που αγνοεί ο συντάκτης του κειμένου, θεωρούμε υποχρέωσή μας να υπερασπιστούμε την ιστορία , τη διαδρομή , αλλά και τη θεσμική υπόσταση της παράταξης που ανέδειξε και καταξίωσε το Ο.Ε.Ε.

Η ΠΑΣΚΟ & Σ διαθέτει καταστατικό , κανονισμό λειτουργίας και Γραμματεία ομόφωνα εκλεγμένη από Πανελλαδική συνέλευση .

Ο πρόεδρός της είναι ομόφωνα εκλεγμένος και δεν αυτοδιορίστηκε.

Επομένως η Γραμματεία και ο πρόεδρος απολογούνται  στο σώμα που τους εξέλεξε και όχι στον κάθε ένα ,που λειτουργεί ευκαιριακά , απολίτικα , αντιθεσμικά, μικρόψυχα και υστερόβουλα.

Ο συντάκτης αυτού του απαράδεκτου  και καταγγελτέου  κειμένου,  μπορεί  να υπηρετεί  ελεύθερα το μικρό. το απολίτικο,  το διορισμένο ,την παρέα του , είναι δικαίωμά του.

Δεν εκφράζεται βέβαια θεσμικά , ούτε πολιτικά, γιατί γι’ αυτόν οι λέξεις θεσμική λειτουργία, δημοκρατικές διαδικασίες, σύνθεση, συνύπαρξη, αλληλοσεβασμός , διαφορετικότητα , έκφραση όλων ,ιστορική διαδρομή κλπ είναι άγνωστες λέξεις.

Η πολιτική και συνδικαλιστική κουλτούρα των στελεχών της παράταξής μας έχει συγκεκριμένα χαρακτηριστικά που δεν αμαυρώνονται από ατυχείς , ευκαιριακές και μικρόνοες απόψεις.

Εμείς θα συνεχίσουμε τη θεσμική μας λειτουργία, υπηρετώντας τη σύνθεση, την έκφραση όλων , το σεβασμό της διαφορετικότητας ,την ύπαρξή μας ως σύνολο και όχι ως παρέα.

Εξ άλλου ποτέ στη διαδρομή μας δεν <<αποκεφαλίσαμε>>, δεν <<αυτοδιοριστήκαμε>> , δεν <<διασπάσαμε>>(πρακτικές της παρέας του συντάκτη ήταν αυτές),αλλά με τη σοβαρότητα που αρμόζει προσπαθήσαμε να ενώσουμε, να μεγαλώσουμε, να μη μικρύνουμε, να καταξιώσουμε και όχι να απαξιώσουμε.

Μας ενδιαφέρει η μεγάλη , η δυνατή , η σοβαρή παράταξη ως σύνολο.

Αυτήν υπηρετούμε και υπερασπιζόμαστε.

Όποιος λοιπόν αποδέχεται αυτές τις αρχές και αξίες μπορεί να συμβάλλει ,μέσα από θεσμικές λειτουργίες, στο μεγάλωμά μας .

Εδώ  λοιπόν είναι η  Πανελλαδική παράταξη και τα όργανά της , το καταστατικό της , ο κανονισμός λειτουργίας της και όποιος τα αποδέχεται , οφείλει να λειτουργεί με βάση αυτά και όχι με λογικές παρέας.

Ιδού λοιπόν η Ρόδος………!!!

Από τη Γραμματεία της ΠΑΣΚΟ & Σ