ΠΡΟΣΕΓΓΙΖΟΝΤΑΣ  ΤΟ ΤΕΛΟΣ Ή ΤΗΝ ΑΡΧΗ

ΤΗΣ ΕΝΩΜΕΝΗΣ  ΕΥΡΩΠΗΣ

Οι επόμενες ημέρες θα είναι μια μεγάλη δοκιμασία για τον Ελληνικό λαό  που βιώνει τόσα χρόνια κάθε ημέρα και σκληρότερα τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης.

Η κυβέρνηση των φρούδων ελπίδων , των ανεκπλήρωτων υποσχέσεων και των ψεύτικων προσδοκιών έθεσε τη <<διάσωση>> του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ, πάνω από τη διάσωση της χώρας και του Ελληνικού λαού.

Με τις δικές της επιλογές ,από αφέλεια ή σκοπιμότητα έσυρε την Ελλάδα σε μια πεντάμηνη διαπραγμάτευση, ταυτίζοντας το τέλος της, με την ημερομηνία λήξης των υποχρεώσεων της χώρας μας  στους δανειστές μας.

Εγκλωβισμένη στις δικές της επιλογές, κατέστη αναξιόπιστη, και αφερέγγυα και αποδομείται ,με δική της ευθύνη, από την ίδια την πραγματικότητα, βάζοντας σε δοκιμασία τον Ελληνικό λαό, πυροδοτώντας τον Εθνικό διχασμό.

Είναι χρήσιμο και κρίσιμο να τονίσουμε, να επαναλάβουμε και να διατυπώσουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο , ότι η θέση της χώρας μας είναι στην Ευρώπη και στο ευρώ.

Αυτή η θέση μας είναι , διαχρονικά, πρακτική σοβαρότητας και επιχειρημάτων.

Στην παράταξή μας κυριαρχούν οι αρχές και οι αξίες ,μιας βαθιά δημοκρατικής παράταξης που υπηρετούν τα αυτονόητα.

Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε  για να μην υποχωρήσει   η δημοκρατία  στον Ευρωπαϊκό χώρο, για να  μην επεκταθεί ο  νεοναζισμός που θεριεύει, εκμεταλλευόμενος την ελπίδα για τη ζωή,  κάθε απελπισμένου , εγκαταλελειμμένου, αναξιοπαθούντα , άνεργου, πεινασμένου, φτωχού και αδικημένου, από αυτές τις πρωτόγνωρα σκληρές πολιτικές.

Οι  ακραίες μορφές εθνικισμού, που κατέστρεψαν την ήπειρο. με αποκορύφωμα το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, πρέπει να αποκλειστούν.

Οι βασικοί στόχοι της Ευρωπαϊκής ένωσης:

  • Ο τερματισμός των διενέξεων στην Ευρώπη, η ειρηνική συνύπαρξη των Ευρωπαϊκών κρατών και η διασφάλιση της παγκόσμιας ασφάλειας.
  • Η διατήρηση της διαφορετικότητας των λαών.
  • Η κατοχύρωση των ανθρώπινων δικαιωμάτων, η ενίσχυση και εδραίωση της δημοκρατίας, της ελευθερίας, της δικαιοσύνης, της νομιμότητας και της λαϊκής κυριαρχίας.
  • Η υλική ευημερία, η οικονομική συνοχή των κρατών, η επιστημονική και τεχνολογική πρόοδος.
  • Η προσήλωση στις αρχές της συνεργασίας και της αμοιβαίας κατανόησης,

πρέπει να αναδειχθούν  και να στηριχθούν στην πράξη.

Τούτες τις εποχές θα  μείνουμε σοβαροί, υπομονετικοί , ψύχραιμοι , σκεπτικοί ,αγαπημένοι και κύρια προσηλωμένοι σε ότι μας ενώνει .

Είμαστε απέναντι  στη μικροψυχία , τη μοχθηρία  τη μικροπολιτική, το λαϊκισμό , την υστερία και τον κάθε λογής βερμπαλισμό , που υπηρετούν ευθέως τον εθνικό διχασμό, την αποδόμηση της λαϊκής ενότητας ,τον ολισθηρό δρόμο της διχόνοιας και της καταστροφής.

Ο ΣΥΡΙΖΑ κατάφερε να διεισδύσει σε όλους τους πολιτικούς χώρους, να δημιουργήσει προσδοκίες και ελπίδες στους αποκλεισμένους , στους οικονομικά αδύναμους , να κερδίσει την ψήφο τους , αλλά και τους κάθε λογής μωροφιλόδοξους που πάσχουν από το σύνδρομο του κυβερνητισμού και να γίνει κυβέρνηση της χώρας.

Σήμερα βρίσκεται αντιμέτωπος με τον εαυτό του .

Αντιμέτωπος με την πραγματικότητα , των χαμένων  ελπίδων &  προσδοκιών.

Μπροστά στην πολιτική ευθύνη της διακυβέρνησης της χώρας.

Μπροστά στη δίνη της επιβίωσης ή της ολοκληρωτικής καταστροφής.

Εμείς ως συνδικαλιστική παράταξη είμαστε υποχρεωμένοι να υπηρετήσουμε το ρεαλισμό.

Ο ρεαλισμός έχει χαρακτηριστικά , με βάση τα οποία μπορούμε να συνυπάρχουμε , να επικοινωνούμε , να συνεχίζουμε , να δημιουργούμε, να ενισχύουμε τη δυναμική μας .

Είναι επιλογή μας να υπηρετήσουμε αρχές και αξίες, γιατί πιστεύουμε ότι οι σύγχρονες κοινωνίες, με τέτοιες προϋποθέσεις μπορούν να είναι ανθρωποκεντρικές, να έχουν μέλλον, να έχουν συνέχεια, μέσα στην Ευρώπη και στο ευρώ.

Μονόδρομος για μας είναι η πορεία στο  μέλλον, ΟΧΙ η επιστροφή στο παρελθόν.

Καλούμε όλους τους φίλους , τους συναδέλφους , όλους όσους συμπορευτήκαμε και απομακρύνθηκαν από την παράταξή μας, απογοητευμένοι από τις σκληρότατες συνέπειες των πολιτικών επιλογών αντιμετώπισης της οικονομικής κρίσης, να ενώσουμε τη βούλησή μας και τη δράση μας στην κατεύθυνση , να μη ξαναβιώσει ο Ελληνικός λαός , ποτέ πια στο μέλλον τέτοια σκληρή πραγματικότητα.

ΠΡΟΣΕΓΓΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΤΕΛΟΣ Ή ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΕΝΩΜΕΝΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ