ΠΑΣΚΟ & Σ

 ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ή ΦΟΡΕΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗΣ ΠΡΟΒΟΛΗΣ  

 

                                                                                                      Αθήνα    Ιανουάριος 2018

./.

Είναι αλήθεια ότι στην προσπάθειά μας να καταγράψουμε το έργο του Ο.Ε.Ε τον τελευταίο καιρό, διαπιστώσαμε ότι, η ηγεσία του φορέα κινείται κυριολεκτικά εκτός καταστατικού πλαισίου, αλλά και πραγματικότητας.

Βασική της προτεραιότητα είναι η ενασχόληση με διαδικασίες, αφηγήματα και “εκδηλώσεις” στις οποίες κατατίθενται  προσωπικές απόψεις ατόμων που έχουν διαφορετικές πολιτικές αφετηρίες και αναφορές, χωρίς να προκύπτει κάποιο ουσιαστικό αποτέλεσμα.

Ο αποδέκτης των προφορικών ή γραπτών αυτών απόψεων δεν εισπράττει επιστημονικού χαρακτήρα συμπεράσματα, ούτε τεκμηριωμένες προτάσεις, αλλά αφηγήματα δημοσίων σχέσεων.

Η υποβάθμιση της ΣΤΑ σε επίπεδο  ανούσιων , αδιάφορων και απολίτικων αναφορών , ούτε καν συζητήσεων, δεν τιμά το ρόλο και την αποστολή του Ο.Ε.Ε.

Η ηγεσία του θεσμού, εκτός από τα παραληρήματα προσωπικής προβολής, επιδίδεται και σε αντιδημοκρατικές διαδικασίες και αποφάσεις, ανατρέποντας δημοκρατικές πρακτικές 30 χρόνων.

Η βουβή στάση των αντιπροσώπων της πλειοψηφίας στη Συνέλευση των Αντιπροσώπων, καταδεικνύει τη συγκρότηση ενός, άσχετου με την οικονομική επιστήμη, εκλογικίστικου μηχανισμού, που δεν συνάδει με την θεσμική υπόσταση του Ο.Ε.Ε., πλην ελαχίστων εξαιρέσεων.

Η ηγεσία  του Ο.Ε.Ε έχει οδηγήσει το θεσμό στην αδράνεια ,αλλοιώνοντας το ρόλο του  και τον έχει  μετατρέψει  σε  μοχλό προβολής των νεοφιλελεύθερων απόψεων της.

Ο καθένας, διαβάζοντας τα πρακτικά της ΣΤΑ, μπορεί να διαπιστώσει ότι το Ο.Ε.Ε έχει μετατραπεί σε όργανο επικύρωσης εισηγήσεων και προτάσεων, διαχειριστικού χαρακτήρα.

Απουσιάζουν από τις διαδικασίες της ΣΤΑ γόνιμες συζητήσεις, εποικοδομητικές προτάσεις, αντιπαραθέσεις απόψεων με συνέπεια τα συμπεράσματα των εργασιών της, να μην καταξιώνουν το θεσμό στην πράξη.

Αυτός ο κατήφορος που οδηγεί  το Ο.Ε.Ε στην απαξίωση, πρέπει επιτέλους να σταματήσει!

Από τη Γραμματεία της ΠΑΣΚΟ & Σ

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ή ΦΟΡΕΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗΣ ΠΡΟΒΟΛΗΣ